“Ενάντια στην Ηθικότητα”, Echo

Μου είπαν πως έκανα λάθος, ηθικά, για τις ιδέες μου. Ότι πρέπει να περιορίζονται και πως δεν πρέπει να επιτίθεμαι, θα πρέπει να κρατηθώ, διότι δεν εξίζω να αμφισβητώ τον κόσμο.

Εάν ο κόσμος έχει δηλώσει εαυτόν αντίπαλο του εαυτού μου, ας είναι! Θα αντισταθώ με τόσο πάθος που η κοινωνία και ο πολιτισμός μπορούν μόνο να φανταστούν! Διότι παλεύω για τον εαυτό μου, παλεύω για την ικανοποίησή μου.

Εμπρός άγριοι, εικονοκλάστες και ατομικιστές! Για εμάς που έχουμε σκοτεινές σκέψεις που σκιάζουν την κοινωνία!

Ας επιτεθούμε!

Η ηθικότητα διαφέρει αναλόγως με τίνος την οπτική προσεγγίζει κανείς τα πράγματα. Η ηθικότητά μου μου δεν είναι δική σου. Συνεπώς, εάν μου πεις πως ό,τι κάνω είναι ανήθικο, το δέχομαι, και συνεχίζω.

Η ηθική, ωστόσο, είναι σημαντική. Εάν καταπιέζουμε τους ανθρώπους, το κάνουμε ώστε να μην μπροούμε ποτέ να είμαστε ελεύθεροι, αφού θα δημιουργούσε μία ακόμη κρυσταλλοποιημένη ιεραρχία, και θα έπρεπε να πληρώσουμε αυτούς τους κρυσταλλοποιημένους ρόλους. Συνεπώς θα πρέπει να ακολουθούμε την ηθική, για να αποφύγουμε να καταπιέζουμε τους εαυτούς μας.

Αλλά η ηθικότητα είναι ένα εργαλείο καταπίεσης, προορισμένο να μας αποτρέπει από το να κάνουμε κάτι που επιθυμούμε ή χρειαζόμαστε. Γι’ αυτό θα πρέπει να ανακηρύξουμε τους εαυτούς μας ανήθικους!
Αναλάβατε δράση, πάρτε τον έλεγχο της ζωής σας!

Echo

Πηγή: The Anarchist Library

Μετάφραση: Niger Lupus Negationis (Nigrum Inferno)

Το κείμενο αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου κειμένου “Iconoclastic  Thoughts on a Savage World”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *