Κυκλοφορία – έκδοση της μπροσούρας “Απέχθεια”

Απέχθεια

Εξώφυλλο

Εσωτερικό της μπροσούρας

Πρόλογος της έκδοσης

Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην έκδοση της παρούσας μπροσούρας, θεωρώντας πως ο ποιητικός λόγος και οι προβληματισμοί που σκιαγραφούνται σε όλο το εύρος της «Απέχθειας» είναι αναπόσπαστο τμήμα της δικής μας αντίληψης για τον μηδενισμό. Αποτελεί έκδοση της ήδη υφιστάμενης μεταφρασμένης από τα αγγλικά ηλεκτρονικής μπροσούρας, η οποία μέχρι σήμερα δεν υπήρχε σε φυσική μορφή. Θέλοντας να αφήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο απαράλαχτη τη δουλειά που είχε γίνει, αποφασίσαμε να αφήσουμε το περιεχόμενο της έκδοσης ως είχε, διατηρώντας την υπάρχουσα μορφοποίηση και αρτιστική πλαισίωση.

Για εμάς, ο λογοτεχνισμός δεν αποτελεί εμπόδιο στην έκφραση του μηδενιστικού λόγου, εφόσον θεωρούμε πως αυτός είναι κτήμα μειοψηφιών και όχι εμπόρευμα προς κοινωνική κατανάλωση. Τούτου λεχθέντος, μας είναι παντελώς αδιάφορο το να «διαφωτίσουμε» τις μάζες ή να καταστήσουμε το λόγο και τους προβληματισμούς μας προσιτούς σε αυτές. Εξάλλου, η ίδια η φύση του μηδενιστικού κύκλου “Contra Omnes” αντικατοπτρίζεται πλήρως εδώ, αφού για εμάς ένα σημείο αναφοράς δε λειτουργεί ως πομπός σε ευρεία φάσματα καταναλωτών, αλλά ως ένα μέσο προσωπικής έκφρασης και κατάθεσης στη δημόσια σφαίρα των δικών μας οπτικών για τον προσωπικό αναρχικό πόλεμο. Αυτό δε σημαίνει πως αντιπαθούμε ή αποφεύγουμε τη συνάντηση με άλλους συντρόφους ή ομαδοποιήσεις, το αντίθετο. Η διαφορά είναι, όμως, πως τα κριτήρια τίθενται από εμάς και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη θεώρησή μας.

Θα πρέπει στο σημείο αυτό να γίνει μια διευκρίνιση. Η χρήση του ποιητικού λόγου δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε αποκλείει το λόγο που δεν εφάπτεται σε αυτό το γλωσσικό πλαίσιο. Ούτε πρόκειται ποτέ να θεωρήσουμε πως οιοσδήποτε επιχειρεί να εκφραστεί με παρόμοια γλώσσα, συνήθως καταλήγοντας κακέκτυπο, φέρει κάποια a priori εγγύτητα με το δικό μας εγχείρημα. Ιδιαίτερα εφόσον αντιλαμβανόμαστε πως σήμερα εκείνοι οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται μηδενιστές χωρίς επουδενί να μπορούν να στηρίξουν έναν τέτοιο χαρακτηρισμό, πληθαίνουν συνεχώς και η χρήση της ποιητικής γλώσσας λειτουργεί πολλές φορές για αυτούς ως πολιορκητικός κριός για τη διάρρηξη των τειχών της αποδοχής.

Η «Απέχθεια» δεν αποτελεί ένα μετεφηβικό ξέσπασμα, δεν αποτελεί συνειδησιακή σύγχυση, αλλά μια ειλικρινή αποτύπωση του πεσσιμιστικού μηδενισμού. Όσο μας αφορά, ο πεσσιμισμός είναι εγγενές στοιχείο του μηδενισμού μας, είναι σάρκα απ’ τη σάρκα του και στα πλαίσια αυτά προχωρούμε στην έκδοση.

Η μπροσούρα αφιερώνεται στο σύντροφο που προχώρησε στη μετάφραση του αγγλικού πρωτοτύπου τον Ιανούριο του 2014.

Μηδενιστικός Κύκλος – Contra Omnes
Αθήνα, Ιούνιος 2015

Μηδενιστικός Κύκλος - Contra Omnes2
contra_omnes@riseup.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *