Μηδενιστικος Κυκλος – Contra Omnes

co-motto
Ανακοίνωση δημιουργίας μηδενιστικής δικτύωσης

Η δικτύωση που δημιουργείται με το όνομα «Μηδενιστικός Κύκλος – Contra Omnes» αποτελεί μια απόπειρα σύμπραξης μηδενιστών που δραστηριοποιούνται ο καθένας με τις προσωπικές του δυνάμεις στο πεδίο της δημόσιας τοποθέτησης. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη το εγχείρημά μας να εξυπηρετεί πλήρως τα συμμετέχοντα πρόσωπα, ο κύκλος αποτελεί μια συλλογικοποίηση στη βάση της εγωιστικής ένωσης, μια σύμπραξη που δε διέπεται από αμετάβλητους δεσμούς εξάρτησης του μετέχοντος από τη δομή, ούτε από την αναγκαιότητα τοποθέτησης του δημοσίου λόγου με όρους οργανωμένης θεωρίας. Αντίθετα, επιλέγουμε συνειδητά να λειτουργήσουμε σαν πλατφόρμα φιλοξενίας μηδενιστικών αντιλήψεων που πιθανώς να είναι σε κάποια σημεία τους αντικρουόμενες ή αντιφατικές αν κάνει κανείς το λάθος να λάβει τις παραγόμενες θέσεις ως ένα ενιαίο πρόγραμμα.

Αυτό είναι για εμάς, το πραγματικό στοίχημα, να δατηρούμε τα χαρακτηριστικά μας σε κάθε προσπάθειά μας να μαξιμάρουμε την παρουσία μας στη δημόσια σφαίρα. Για να είναι ξεκάθαρες οι στοχεύσεις μας, θεωρούμε χρήσιμο να κάνουμε μια αναφορά στον τρόπο που εμείς αντιλαμβανόμαστε το συγκεκριμένο εγχείρημα και τις προοπτικές που αυτό δημιουργεί. Ο “Μηδενιστικός Κύκλος – Contra Omnes” συγκροτείται αντλώντας στοιχεία από τη λογική της κλειστής ομάδας υπό την έννοια της, για όσο καιρό αυτό εξυπηρετεί τα μέλη, συμμετοχής σε μια δομή με προκαθορισμένο μίνιμουμ μηδενιστικών χαρακτηριστικών που συνεπάγεται οργανωμένη δημόσια παρουσία και στοιχεία δικτύου αναφορικά με το περιθώριο της ελεύθερης τοποθέτησης του κάθε μέλους στη δημόσια σφαίρα, στοιχείο μέσω του οποίου αποφεύγεται η περιθωριοθέτηση του διαφορετικού ή μειοψηφικού. Αναφερόμαστε, δηλαδή, σε ένα μοντέλο οργάνωσης με όλα τα στοιχεία εκείνα μιας μηδενιστικής ομάδας, αλλά με τη δυνατότητα πλήρους απουσίας της αναγκαιότητας κοινής τοποθέτησης που προσφέρουν οι εγωιστικές δικτυώσεις.

Όσον αφορά το πεδίο ενεργειών που μπορεί να έχει στη διάθεσή της μια τέτοια συλλογικοποίηση στη δημόσια σφαίρα, αυτό είναι απολύτως εξαρτώμενο από τις διαθέσεις και τα ενδιαφέροντα των μελών της. Από την παραγωγή λόγου και τις εκδόσεις, μέχρι την ανάπτυξη φυσικής παρουσίας και τη συνεύρεση και ουσιαστική διαλεκτική με μηδενιστές που αναζητούν συντρόφους και όχι θεωρητικούς ή υποχείρια, αναφερόμαστε σε ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων, πάντα καθοριζόμενο από τη βούληση και όχι με λογική σχεδιασμών.

Από την πλευρά μας, παίρνοντας την πρωτοβουλία να συγκροτήσουμε τον Μηδενιστικό Κύκλο, δεν παραγνωρίζουμε τη χρησιμότητα ανάπτυξης ενός δικτύου μηδενιστκών ομάδων εφόσον αυτές υπάρχουν ή υπάρξουν κάποια στιγμή και προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε εάν και όταν αυτό καταστεί εφικτό. Αυτό που προτείνουμε είναι ένα όσο το δυνατόν πιο διευρυμένο δίκτυο επαφών, διαρκούς επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με μηδενιστές και ομάδες για τον καλύτερο συντονισμό και την ανάπτυξη ουσιαστικής διαλεκτικής. Φυσικά, θα ήταν θεμιτό να γίνει από τώρα ξεκάθαρο πως παρότι η δικτύωσή μας είναι ανοιχτή σε συντρόφους και ομάδες που ίσως θελήσουν να συναντηθούν οι αρνήσεις μας, εντούτοις οι βασικές θέσεις που την καθιστούν μια μηδενιστική δικτύωση και όχι ένα φόρουμ πολυτασικότητας είναι αδιαπραγμάτευτες. Έτσι, λοιπόν, δε θα προσπαθήσουμε να κρύψουμε πως αυτό που κινεί τον καθένα μας ξεχωριστά και τον κύκλο Contra Omnes είναι εκείνος ο βαθιά εγωιστικός μηδενισμός που δεν αφήνει στο πρόσωπο περιθώρια να μετατραπεί σε κυνηγό του σκοπού και της στόχευσης. Είναι εκείνη η τάση του ολοκληρωτικού πολέμου ενάντια στο υπάρχον. Μας κινεί, λοιπόν, η κοινή μας επιθυμία και όχι η αναγκαιότητα.

Ας αρχίσει, λοιπόν, ακόμη ένα υπαρξιακό ταξίδι για όλους εκείνους που επιθυμούν να αποτελέσουν μέρος του.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: contra-omnes@riseup.net

Μηδενιστικός Κύκλος – Contra Omnes

Μηδενιστικός Κύκλος - Contra Omnes2

Σημείωση 11/10/2015: Η ηλεκτρονική διεύθυνση του μηδενιστικού κύκλου Contra Omnes αλλάζει λόγω τεχνικού προβλήματος από contra_omnes(at)riseup(dot)net σε contra-omnes(at)riseup(dot)net. Η προηγούμενη διεύθυνση θα σταματήσει να χρησιμοποιείται και όσα μηνύματα σταλούν εκεί δε θα απαντηθούν.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Για τη διαρκή Αυγή του πιο Μαύρου Ήλιου